Despre noi
Viziunea noastră: Fiecare bunic trebuie să aibă parte de grijă şi respect; să se simtă ascultat, iubit şi înţeles.
Misiunea noastră: Să oferim un cămin cald şi primitor, unde oamenii în vârstă să se simtă acasă. Să tratăm fiecare bunică şi şi bunic cu răbdare şi respect. Să le oferim un loc în care să rămână activi şi să îi ajutăm să se recupereze. Să le dăm şansa să cunoască alţi oameni, să socializeze şi să îşi facă prieteni. Să fie trataţi de personal medical calificat şi cu experienţă.
Valorile noastre:
- Respect. Faţă de individ, faţă de demnitatea umană şi faţă de nevoile fiecăruia. Preţuim fiecare bătrân care ne trece pragul, de aceea avem grijă să fie trataţi cu politeţe, cu blândeţe şi cu stima datorată oricărei persoane în vârstă. Părerile şi nevoile lor sunt importante şi luate în seamă, ca să se simtă apreciaţi la adevărata lor valoare.
- Răbdare. Suntem aici ca să îi ajutăm pe bătrâni să îşi menţină o viaţă activă. Înţelegem că fiecare are ritmul şi posibilităţile sale, iar noi ne adaptăm în funcţie de acestea. Încurajăm inițiativa personală şi independenţa în activităţile de zi cu zi.
- Preocupare. Grija pentru rezidenţii noştri este pe primul loc. Fie că este vorba de cazare, de masă, de îngrijire sau servicii medicale şi de recuperare, punem întotdeauna interesul şi bunăstarea vârstnicilor pe primul loc. Avem camere confortabile şi dotate modern, mese şi gustări adaptate fiecăruia în funcţie de regim, camere de socializare şi petrecerea timpului liber şi o grădină în aer liber, plus servicii medicale şi de recuperare.
- Profesionalism. Avem angajați calificați si instruiți specific pentru a putea oferi rezidenților noștri servicii de calitate si asistenta la un nivel profesionist pentru diverse afecțiuni cum ar fi: dementa Alzheimer (stadiu de început sau mediu de boala), afecțiuni reumatismale, stări post operatorii si/sau post traumatice, sechele post Accidente Vasculare Cerebrale etc.
Povestea noastră
În cultura aromână se spune că “bunicii sunt stâlpii familiei“. De când ne naştem suntem învăţaţi să ne iubim şi să ne respectăm bătrânii, pentru experienţa lor, pentru înţelepciunea lor şi pentru că, la rândul lor, ei au avut grijă de noi. Familia este celula care ne-a ţinut uniţi şi ne-a asigurat existenţa de-a lungul timpului ca neam şi ca identitate. Familia, aşadar, reprezintă un element sacru al culturii noastre, alfa şi omega, preocuparea principală a fiecărui aromân.
Am deschis acest cămin de bătrâni în 2018. L-am numit „Papu şi maia” care în traducere înseamnă „bunicul şi bunica” ca să ne amintească tot timpul de misiunea şi valorile noastre.
Am vrut să construim un cămin, un loc cald şi primitor în care oamenii în vârstă să se simtă confortabil şi ca în sânul familiei. Totul a fost gândit astfel încât să îţi inspire linişte şi tihnă şi nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.
Primul pas a fost să găsim un loc care să amintească de o casă de vacanţă liniştită şi retrasă. Am ales casa de pe Iancu Nicolae 109B, pentru că este într-un cartier rezidenţial sigur şi amplasată în planul secund, izolată de zgomotul şi agitaţia de la stradă. Locaţia este suficient de aproape de Bucureşti încât să nu fie greu de ajuns, şi destul de departe de poluarea din capitală. Padurea Băneasa aflată la doar 400 de metri contribuie semnificativ la calitatea aerului.
Al doilea pas a constat în transformarea locaţiei într-un cămin. Am amenajat interiorul ca într-o locuinţă confortabilă. Ne-am ferit cât de mult să folosim albul, toţi pereţii casei au fost vopsiţi în nuanţe calde şi odihnitoare. Am ales mobilier modern şi confortabil şi le-am oferit rezidenţilor posibilitatea de a îşi personaliza spaţiul după gustul şi nevoile lor. Totul ca să se simtă într-un loc familiar şi într-un mediu în care au control.
La capitolul dotări am avut grijă să nu lipsească nimic trebuincios: internet cu cablu TV, aer condiţionat, băi proprii şi internet wireless. Până la urmă, Căminul de Bătrâni „Papu şi maia” este un loc de relaxare, ca un hotel în care să îţi petreci vacanţa bătrâneţii.
Următoarea provocare, personalul. Nu a fost deloc uşor. Oamenii trebuiau să fie buni în meseria lor, dar şi răbdatori, cu experienţă, dar şi flexibili, muncitori, corecţi şi atenţi. Am pus atât de mult suflet în acest proiect încât nu ne permiteam să lăsăm bătrânii pe mâini nepotrivite.
Încet încet am reuşit să formăm o echipă care să răspundă exigenţelor noastre. În momentul de faţă deţinem personal calificat gata să răspundă tuturor nevoilor rezidenţilor noştri. Avem infirmiere care se ocupă de confortul vârstnicilor şi îi asistă în activităţile de zi cu zi. Avem asistente medicale care îi supraveghează 24/7, gata să intervină dacă situaţia o cere. Bucătarul nostru este aici ca să perssonalizeze meniul fiecărui rezident şi să pregătească mesele şi gustările în funcţie de regim şi indicaţiile medicului. Şi, nu în ultimul rând, avem medici specialişti pentru toate bolile asociate bătrâneţii. Lucrăm cu specialişti în geriatrie, neurologie, cardiologie, psihiatrie şi psihologie.
Şi, pentru că „Papu şi maia” este un proiect de familie, noi suntem prezenţi aici cât este ziua de lungă ca să ne asigurăm ca fiecare primeşte respectul şi atenţia cuvenită, aşa cum am face-o pentru oricare dintre bunicii noştri.
Ia legătura cu noi
Ştim că îţi este greu să iei o decizie când în joc este bunăstarea unui om atât de drag. Ştim, de asemenea, că în continuare ai o mulţime de întrebări. Noi suntem aici ca să te ajutăm şi să îţi răspundem la ele. Poţi să iei legătura cu noi oricând prin intermediul formularului de contact. Tot acolo găseşti şi numărul nostru de telefon dacă vrei să vorbim şi să stabilim o întâlnire ca să afli mai multe despre noi şi despre ceea ce facem.